ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα σ’ ένα μικρό χωριό της Ζαχάρως Ηλείας, όπου και έζησα μέχρι τα δώδεκα. Στη συνέχεια είχα την τύχη να μεγαλώσω στην Ν. Πεντέλη. Ζώντας «μέσα» στη φύση και το δάσος, ανέπτυξα άμεση, βιωματική, καθημερινή σχέση με τους καρπούς, τα χόρτα, τα φυτά και τα άνθη της πελοποννησιακής υπαίθρου και όχι μόνο.  Καλλιεργώντας, παρατηρώντας και συλλέγοντας, σαν πρακτικός βοτανολόγος, γνώρισα και εμπέδωσα τη χλωρίδα της κάθε περιοχής.

Σπούδασα Διοίκηση και Οικονομία και υπήρξα για αρκετά χρόνια διοικητικό στέλεχος και εξωτερικός συνεργάτης επιχειρήσεων, ιδιοκτήτρια ατομικής επιχείρησης και από το 2000 είμαι Ασφαλιστική Σύμβουλος με αρκετές διακρίσεις στην Εθνική Ασφαλιστική.

Παράλληλα με τα προηγούμενα, από τα μαθητικά μου χρόνια ένα πλήθος αισθητικών αναζητήσεων αρκετές από τις οποίες έχουν να κάνουν και με την τέχνη, άρχισε να εκφράζεται μέσα από την ενασχόλησή μου με την φύση. Η μικρή μου συλλογή από άνθη και φύλλα από τα παιδικά μου φυτολόγια, τον ανθόκηπο και τις γλάστρες του σπιτιού, αποτέλεσαν υλικό για τον πρώτο μου πίνακα. Ακολούθησαν συνθέσεις με αποξηραμένα φυτά, ζωγραφικοί πίνακες με λουλούδια, κατασκευές με κομμάτια ανεπεξέργαστων ξύλων, δημιουργίες κάθε είδους και μορφής με υλικά της φύσης.

Την τελευταία δεκαετία ασχολούμαι και με το κόσμημα. Χειροποίητες δημιουργίες, μικρά έργα τέχνης όπως καρφίτσες, μενταγιόν, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια κ.α., πάντα με real nature πρώτες ύλες και σε τιμές λογικές από «άποψη» επειδή κάτι αν είναι όμορφο, πρέπει να είναι και προσιτό.

Καρβουνιάρη Μαρία